Wednesday, June 12, 2013

Chips more sudah lemau

Assalamualaikum semua......(n_n )y

==================================================================

Alhamdulillah, selesai menjawab satu paper today. Release sekejap. Layan blog mat lutfi. Macam-macam. Kejap tersenyum, kejap ketawa. Kejap muka jadi serious, sebab kadang tak faham juga bahasa dia...

Lepas layan beberapa entry , tunaikan kewajipan sebagai seorang muslim. Solat. Then, pergi ke dapur, mencari-cari sesuatu buat perut yang memekik kelaparan.

LAPARRRRR.....LAPARRRR....LAPARRRRRRRRRR...

Adat selepas exam. Walaupun telah diisi dengan sepinggan nasi berlaukkan kari ayam. Ditambah pula hidangan ayam goreng.

Alhamdulillah...Nikmatnya..

Nikmat dunia yang sementara hilang selepas segala yang disimpan beberapa hari di dalam kepala dicurahkan bagaikan mencurah air ke daun kel......

err..cam x sesuai je peribahasa tu..hee..abaikan..

Akhirnya...teringat akan biskut chips more yang dibeli beberapa hari yang lepas. Hati penuh girang. Memegang chips more comel di tangan.

Chips more yang bersuara.....^^


Mulut dibuka luas memainkan peranan. Gigi pula bersedia untuk menghadam chips more yang crunchy tu. Tapi.....setelah dikunyah.. crunchy itu hanyalah bayangan semata. Chips more sudah lemau !

Kecewa.....

Tapi mulut tetap terus mengunyah kerana memikirkan tidak mahu bersahabat dengan syaitan. Kawan-kawan yang lain pun tetap setia mengunyah walaupun biskut sudah lemau.Baguskan diorang. :)

hakikatnya sume sudah kelaparan...jadi hadam je apa yang ada di depan mata....

Bila ku lihat kembali, ikatan yang tidak kuat itu rupanya punca biskut itu menjadi lemau.

Hemm...Silap diri sendiri. Pandanlah muka...(=  = )

Makan dan terus makan.

Di dalam kepala ligat memikirkan sesuatu.

" Kalau biskut boleh lemau kerana aku ikat tak kuat"

Diam sekejap. Memikirkan sesuatu.

" Sama juga lah kan, ilmu yang aku ada sekarang boleh jadi lemau, kalau aku tak ikat kuat-kuat "

Kata-kata yang selalu dipesan oleh guru-guru dan kawan-kawan suatu ketika dahulu melintasi...


" العلم في الصدور وليس في السطور "

" Ilmu itu di dada bukan di kertas "

Ok, faham dah.Terima kasih Allah, untuk lintasan ini. bagus juga makan chips more lemau ni..hee

Jadi lepas ni solehah kena betulkan niat ye. Ilmu tu biar melekat di dada. Bukan untuk exam je.Supaya esok-esok hari ilmu tu tak lemau macam biskut chips more ni.

============================================================

Good Luck untuk sume yang sedang striving for exam. Fighting !











2 comments:

miazara ina said...

ble sebut bab chipsmore...teringat pula iklan

kejap ada...kejap xde..

betul ke akak tulis ni..haha

mcm2x

dah lama x mkn biskut...

Ishitiyaq Solehah said...

huhu...lucu la, mkn la kak biskut..nak bgi biskut sy, takut lemau la pule..hee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...